معجزه کاهش وزن با مصرف عصاره یک چای معروف پانسمان بیماران پروانه‌ای، قربانی تحریم‌های آمریکا تفاوت آنفلوانزا با دیگر بیماری‌های ویروسی تنفسی چیست؟ خوردنی‌هایی برای کاهش علائم اختلال عاطفی فصلی انسداد ۸ سایت غیرقانونی فروش بلیت هواپیما | مسافران پیش از خرید، استعلام مجوز سایت را بگیرند پاسخ فرودگاه مشهد به خبر «درهای بسته» بر روی مسافران | اختلال در اتوماتیک، علت تأخیر ورود بود (۱۰ آبان ۱۴۰۴) + فیلم کلاهبردار حرفه‌ای با اعتراف به ۱۷ فقره کلاهبرداری میلیاردی دستگیر شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) اولین پرواز مستقیم تهران-وین روز دوشنبه (۱۲ آبان ۱۴۰۴) انجام خواهد شد بیش از نیم‌میلیون تولد در هفت‌ماهه نخست ۱۴۰۴ برخورد یک هواپیما با ساختمان مجاور فرودگاه در تبریز + جزئیات (۱۰ آبان ۱۴۰۴) راهکار‌هایی برای پیشگیری از مسمومیت در کودکان مدیرعامل راه آهن: مسافران ایرانی با قطار پُرسرعت به آنکارا می‌روند سرطان پروستات دومین سرطان شایع مردان ایرانی | سالانه ۱۰ هزار مورد جدید در کشور ثبت می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۰ آبان ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر بارش باران باشند  مصدومیت ۱۳ مسافر بر اثر واژگونی اتوبوس در شهرستان گلبهار خراسان رضوی (۱۰ آبان ۱۴۰۴) نحوه پیگیری تخلفات شهریه‌ای مدارس غیرانتفاعی | والدین به وزارت آموزش و پرورش مراجعه کنند ۳ جان‌باخته و ۱۳ مصدوم در تصادفات جاده‌ای خراسان رضوی طی روز گذشته (جمعه، ۹ آبان ۱۴۰۴) موسیقی به کاهش زوال عقل تا ۴۰ درصد کمک می‌کند تولد نوزاد ۵ کیلوگرمی در بیمارستان قائم(عج) مشهد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) معاون پرستاری وزارت بهداشت: تعداد پرستاران در کشور مطلوب است، اما درست پراکنده نشده‌اند | بازنگری در بورسیه دانشجویان پرستاری هشدار پلیس راهور به آموزشگاه‌های رانندگی درباره ۲ تخلف مهم آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۵، فردا (یکشنبه، ۱۱ آبان) | ثبت‌نام نزدیک به ۶۰ هزار داوطلب در آزمون رد مال ویلای ۸ هزار متری متهم ردیف اول پرونده چای دبش به بانک ملت هشدار شیوع بالای هپاتیت A در بین کودکان و نوجوانان ایرانی ۷ علامت که نشانه کمبود ویتامین E است اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۰ آبان ۱۴۰۴) چطور بیماری‌های ۴۰ سالگی به بعد را نگیریم؟ علائم اولیه بیماری‌ ام‌اس چندین سال زودتر ظاهر می‌شوند بُعد عاطفی مشاوره‌های روان‌شناسی بسیار پررنگ‌تر از اطلاعاتی آن است | دوگانه احساس و منطق!
سرخط خبرها

تنش خشکسالی ۴۰ درصدی | کشاورزان قربانی کمبود آب و قطعی برق

  • کد خبر: ۳۵۰۵۴۳
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۸
  • ۱
تنش خشکسالی ۴۰ درصدی | کشاورزان قربانی کمبود آب و قطعی برق
با ادامه موج گرما، کاهش منابع آبی و قطعی مکرر برق، کشاورزان خراسان رضوی با افت چشمگیر بهره‌وری آبیاری و تنش شدید خشکی روبه‌رو شده‌اند؛ بحرانی که تولید محصولات کشاورزی را تا مرز زیان‌دهی کشانده است.

به گزارش شهرآرانیوز، وحید اردکانیان در تشریح این خبر، اظهار کرد: بزرگ‌ترین چالش خراسان رضوی کمبود آب است و با افزایش گرما و حرارت، تبخیر آب افزایش یافته و نیاز آبی گیاهان بیشتر می‌شود. به همین دلیل گیاه دچار تنش خشکی و کاهش عملکرد و محصول می‌شود.

وی ادامه داد: علاوه بر کمبود آب، با چالش قطعی برق نیز مواجه هستیم. روزانه حدود ۵ تا ۶ ساعت قطعی برق داریم که باعث می‌شود کشاورزان حدود ۲۰ درصد کمتر آب در فصل گرما استفاده کنند. همچنین گرمای شدید تبخیر و تعرق را ۲۰ درصد افزایش می‌دهد که در مجموع کشاورزان با تنش ۴۰ درصدی مواجه می‌شوند.

اردکانیان با اشاره به تاثیرات این تنش‌ها گفت: کاهش محصول به زیر نقطه سربه‌سر رسیده است؛ یعنی میزان تولید محصول به قدری کاهش یافته که درآمد حاصل از فروش آن دیگر قادر به پوشش کل هزینه‌های تولید نیست. برای مثال، اگر نقطه سربه‌سر چغندرقند ۵۰ تن باشد، در سال‌هایی که قطعی برق نداشتیم، تولید حدود ۷۰ تن بود که ۲۰ تن آن سود خالص کشاورز بود، اما اکنون به حدود ۵۰ تن رسیده است.

وی درباره افزایش هزینه‌های تولید افزود: با افزایش قیمت دلار، نهاده‌هایی که از خارج وارد می‌شدند افزایش قیمت داشتند. همچنین حذف یارانه در کودها، سموم و علف‌کش‌ها، هزینه‌ها را بسیار بالا برده و توجیه اقتصادی کشاورزی را زیر سوال برده است.

اردکانیان تاکید کرد: در این شرایط کشاورزی باید به صورت علمی و با حضور کارشناسان خبره در مزارع انجام شود. خانه کشاورز در این زمینه اطلاع‌رسانی و آموزش‌هایی به کشاورزان ارائه می‌دهد و پیگیر حقوق آنان در زمینه قطعی برق و آب است.

وی درباره وضعیت همکاری‌های بخش کشاورزی بیان کرد: همکاری خانه کشاورز با سازمان جهاد کشاورزی و اتاق اصناف کمرنگ‌تر شده که ناشی از شرایط اجتماعی و نبود بودجه است و این موضوع تاثیرات منفی بر تولید گذاشته است. قبلاً با بودجه کافی، نیرو‌های کارشناسی تحقیقات کشاورزی امکان همکاری با مراکز بین‌المللی و توسعه ارقام جدید داشتند، اما اکنون با کمبود بودجه، این همکاری‌ها محدود شده است.

اردکانیان ادامه داد: یارانه کود و سموم نیز حذف شده و تنها حوزه‌ای که بخش خصوصی و دولتی می‌توانند تعامل کنند، ترویج اطلاعات و آموزش کشاورزان است. در این زمینه باید از کارشناسان بازنشسته و باتجربه بهره‌برداری شود تا کشاورزان بتوانند دانش خود را افزایش دهند.

وی همچنین درباره مشکلات مالی کشاورزان عنوان کرد: بانک کشاورزی به دلیل شرایط سخت، بودجه کافی برای وام‌دهی به کشاورزان ندارد، اما شرایط استفاده از بیمه برای آنان فراهم شده است.

دبیر خانه کشاورز استان خراسان رضوی در پایان گفت: اولین انتظار ما از دولت و مجلس در حوزه سیاست‌گذاری کشاورزی، رفع خشکسالی و اصلاح اقدامات وزارت نیرو است. متاسفانه ساخت سد‌ها و سیاست‌های وزارت نیرو، منابع آب زیرزمینی را تخلیه کرده و اگر تغذیه منابع زیرزمینی انجام نشود، کشور با آسیب تمدنی، خشکسالی و افزایش مهاجرت مواجه خواهد شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
افراسیاب
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۳۰
0
0
خشکسالی و بی آبی  هیچ اثری بر اراده مردم در مقابل تهدیدات دشمن  ندارد ، غنی سازی و بمب اتم اقتدار و عزت و شرف و آبروی ملت غیور ایران است به گفته دکتر قالیباف جنگ دوازده روزه ما را پنجاه سال به جلو انداخت قطعا ما مردم ایران بی صبرانه منتظر جنگ با اسرائیل هستیم .
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->